Smiley face
Nieuws

Vacature: Jurist Toezicht & Handhaving bij de NZa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

 

Het RGD deelt graag de volgende vacature van de NZa  voor een jurist Toezicht & Handhaving

Onderzoekende jurist met scherpe blik op fusies en overnames in de zorg

Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of een behandeling in een ziekenhuis. Dat vinden we belangrijk en we geven er jaarlijks meer dan 90 miljard euro aan uit. Tegelijk is de Nederlandse zorgmarkt een complex samenspel tussen aanbieders, verzekeraars, consumenten, politiek en een divers veld aan belanghebbenden. Middenin dat krachtenveld staat de Nederlandse Zorgautoriteit.

In het werk van de NZa stellen we het belang van de burger voorop. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. Tegen deze achtergrond maken we regels en houden toezicht op de zorg. Werken bij de NZa betekent afwisselend werk, waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg.

De directie Toezicht en Handhaving

De directie Toezicht en Handhaving ziet erop toe dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich maximaal inspannen om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Zorgverzekeraars moeten bijvoorbeeld voldoende zorg inkopen voor hun verzekerden en oplossingen zoeken voor te lange wachtlijsten. Zorgaanbieders moeten beschikken over een professionele bedrijfsvoering en behandelingen op de juiste manier in rekening brengen. Daarnaast moeten zorgaanbieders zich bij de NZa melden als zij bijvoorbeeld willen fuseren. Als het belang van de patiënt in het geding dreigt te komen, grijpen we in. Wil jij jouw expertise inzetten om fusies en concentraties in de zorg zorgvuldig te laten verlopen? Dan maken we graag kennis met jou!

Hoe ziet je werk als jurist bij Toezicht en Handhaving eruit?

Je beoordeelt concentraties in de zorgsector en onderzoekt of er sprake is van marktmacht. Je toetst aanvragen en handhavingsverzoeken op dit gebied. Samen met je collega’s kijk je kritisch naar de fusieplannen van zorgaanbieders en heb je regelmatig contact met de betrokken partijen. Je legt je conclusies vast in rapporten, besluiten of adviezen. Bij (mogelijke) misstanden schakel je snel met collega-toezichthouders, werk je een plan uit om zorgaanbieders het gewenste gedrag te laten vertonen en bepaal je met je collega’s of handhaving op zijn plaats is.

Daarnaast heb je volop de kans om mee te denken over de ontwikkeling van beleid en strategie op het gebied van concentraties, mededinging en handhaving in de zorg. Daarbij houd je de toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg op de lange termijn goed in het oog.

Wat breng je mee?

Je bent analytisch sterk, kunt snel problemen doorgronden en staat stevig in je schoenen. Je deinst er niet voor terug om gesprekken met advocaten of bestuurders van zorginstellingen te voeren. Je bent scherp, kritisch en nauwgezet als het gaat om de inhoud van het werk. Je kunt creatief en flexibel meedenken over vraagstukken. Je werkt graag in een team en houdt van werken met deadlines. Mocht je al werkervaring met je meebrengen dan is er de ruimte om binnen het team een meer senior rol te vervullen. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van rechten.
 • Bij voorkeur kennis van, interesse in en/of affiniteit met de zorg.
 • Bij voorkeur kennis van, interesse in en/of affiniteit met het mededingingsrecht.

Waardering voor je werk

Die hebben wij zeker. Daarom bieden we je een functie die inhoudelijk uitdagend is en waarvan het onderwerp op veel belangstelling kan rekenen. En verder:

 • een salaris van maximaal € 4.430 (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek;
 • een contract voor 32-36 uur voor één jaar met zicht op een vast contract;
 • bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten etc.;
 • flexibele werktijden;
 • een mooie balans tussen thuiswerken en op kantoor (50/50);
 • een reiskostenvergoeding;
 • een pensioenregeling bij het ABP;
 • 166 vakantie-uren per jaar en de mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen;
 • opleidingen, trainingen en de mogelijkheid om door te groeien;
 • goede thuiswerkvoorzieningen.

Klik hier om te solliciteren!

Comments are closed.